Våra andra webbsidor

Prisexempel på flytt  3

Flyttfirma.net

Få offert på

Magasinering

från flera firmor

flyttgubbe från flyttfirma vilar mot flyttlådor
magasinering av bohag i flyttlådor

Offert på att skicka möbler & prylar

Skicka
prylar

offert på inrikes flytt av bohag

Magasinering
offert

Offert på städning

Inrikes
flytt

Hyra förråd
och magasinera möbler

Har du ett överskott av möbler, saker eller prylar du behöver hyra förråd för – eller är du kanske en uttalad hoarder utan dess like som är i desperat behov av mer utrymme? Oavsett vad, så är magasinering svaret på alla dina vilda drömmars fantasier. Låt bara ordet rulla långsamt på tungan 

….magasinering…. oh…

Att hyra förråd för extra förvaring av möbler eller prylar är en praktisk lösning när det råder platsbrist. Det är även händigt att hyra förråd i samband med flytt eller renovering. Idag finns det ett stort urval av olika typer av förråd för alla möjliga, tänkbara behov. Vare sig du behöver magasinera en hel lägenhet i ett svep eller hyra förråd för din snuskigt dyra staty du vann hem av misstag på en nätauktion för massa år sedan. 

Att magasinera möbler och prylar har aldrig varit enklare eller för den delen roligare! Idag finns det en uppsjö av olika varianter av magasinering att botanisera mellan, så låt oss inte slösa någon tid!

 

Skicka iväg din kostnadsfria offertförfrågan på magasinering, så hjälper vi dig att samla in offerter på förråd och magasinering som möter just dina behov.

Våra tjänster sträcker sig över hela Sverige, så vare sig du vill hyra förråd eller magasinera i Malmö, Göteborg, Stockholm eller för den delen Lycksele – oroa dig inte, vi ordnar det!

Magasinera möbler, flyttlådor och bohag
leverans av skickat paket till privatperson

När är det bra att hyra förråd?

Det finns massvis av anledningar till varför vi kan behöva hyra förråd eller magasinera våra möbler och prylar. Ibland känner vi helt enkelt för att bli av med överskottet som inte längre får plats i hemmet, i andra fall är vi illa tvungna att hitta snabba lösningar vid akuta fall som oförutsägbara fuktskador.

Vid flytt

Att magasinera eller hyra förråd i samband med flytt är rent ut sagt genialiskt. Står du exempelvis mellan två bostäder, mitt i glappet efter försäljning inför inflytt, så är magasinering ett givet alternativ vid förvaring av dina möbler.

Ska företaget flyttas, så kan hela verksamheten behöva att magasineras.

Att magasinera är dessutom smidigt vid fotografering och styling av din bostad inför försäljning. Som vi alla vet, så bör din inredning vara steril, opersonlig och “icke-prylig” vid visning. M.a.o. rensa ut all din ski* och stoppa in i det ett förråd! Det ökar värdet på din försäljning 😉

Under renovering eller byggarbete

Ska du slipa parkettgolven eller renovera om köket? Taa-daa! Ett ypperligt tillfälle att hyra förråd eller hyra en container för förvaring av dina möbler och prylar! Desto mer möbler och prylar du kan få ur vägen under en renovering, desto bättre. Det underlättar även för dig eller hantverkarna att få jobbet utfört, utan att det står massa saker i vägen.

Att hyra förråd under renovering minskar även risken att dina tillhörigheter skadas under arbetet. It’s an act of love, så kom igen!

För säsongsförvaring

Skidställ, trädgårdsmöbler eller säsongsbetonad utrustning är en given klassiker som vi alla magiskt vill trolla bort så fort säsongen är förbi. Vipps! Problemet åtgärdat! Hyr ett förråd i närheten av där du bor, som tryggt och snyggt förvarar dina prylar och kläder när de inte behövs.

Vilket förråd passar dig och ditt behov?

I vilken ände ska man då börja? Idag kan du få tag på förråd i alla möjliga storlekar och för alla möjliga behov. Vill du kanske förvara en uppstoppad fågel i ett förråd som håller exakt 12 grader på en höjd om 4,2 meter, så är det absolut ingen omöjlighet att vi kan hitta det åt dig. 

kvinna med frågetecken för vanliga frågor gällande flyttpackning

Tempererat förråd

Kläder och möbler kan som bekant lätt bli utsatta för skadedjur och mögel. Ska du hyra förråd för längre period, så kan tempererade förråd vara ett alternativ för dig. Förråd med exempelvis låg fuktighet minskar risken för att dina ägodelar utsätts för skador.

Lagerförråd

Ska du förvara ett större antal förpackade artiklar, ta emot eller skicka beställningar eller ofta behöva åtkomst till utrymmet – ja, då bör du kanske hyra lager snarare än ett förråd. Att hyra lager säkerställer att du enkelt kan packa in och ut via anpassad godsmottagning.

Mobilt förråd 

Om du exempelvis ska renovera eller bygga om, så kan ett mobilt förråd eller en mindre container lösa problemet om temporär förvaring. Ett mobilt förråd kräver inte heller något bygglov, så du kan utan problem ha den ståendes på tomten om så önskas. Eller ha det transporterat till ett centrallager under renoveringen. Du väljer!

Förråd med hög säkerhet

Ska du hyra förråd för att förvara prylar med högt affektionsvärde? Eller bara saker du är väldigt rädd om? Förråd med förstärkta säkerhetsåtgärder som utryckningslarm och kameraövervakning är ett givet alternativ för att i sådana fall lindra din ångest om att något kan ske.

Glöm inte att kolla upp huruvida företaget är godkänt av försäkringsbolaget så du kan teckna extra försäkring som ger skydd mot skador eller stöld.

Ett vanligt förråd helt enkelt!

Behöver du bara ett extra källarförråd?

Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Hyra förråd för förvaring av prylar behöver inte alltid kräva att det är tempererat eller utrustat med något fint-i-kanten högteknologiskt FBI-larm. Ett vanligt förråd utan något krimskrams kan räcka gott och väl.

leverans av skickat paket till privatperson

Att tänka på när du ska hyra förråd

 

Kort- eller långtidshyra?

Ska du utomlands en längre period så passar det sig att hyra förråd som erbjuder förmåner för längre hyresperioder. Ska du slipa golvet i vardagsrummet, så kanske du endast behöver magasinera eller hyra förråd i ett par dagar. Då bör du kanske kika på ett förråd med dagshyra och med lätt tillgänglighet.

Vad ska du magasinera?

Ska du hyra förråd för kläder, möbler, viktiga dokument eller dina barns fantastiska målningar med oigenkännliga motiv, som du bara inte får slänga (men egentligen vill bli av med)? Beroende på vad du vill hyra förråd för, så finns det olika förråd för olika behov. Kläder och tyg passar sig bättre i ett tempererat förråd medan viktiga dokument kan med fördel förvaras i ett mindre förråd med extra hög säkerhet. Dina barns målningar, kan vi kasta in ett billigt lagerförråd ute på vischan 😉

Behöver du tillgång till förrådet?

Om du vill ha tillgång till dina prylar när du ska hyra förråd, så bör du välja ett förråd som ligger nära din bostad – enkel logik! Har du tur så bor du nära ett företag som erbjuder fri tillgång till ditt förråd när du än behagar. Har du mindre tur, så kan du behöva boka tid eller betala en avgift vid varje besök.

Hur stort förråd behöver du?

Det är alltid en god idé att på förhand försöka räkna på hur stort utrymme du faktiskt behöver. Du kan nästan alltid byta upp dig till större, så försök att komprimera så mycket som möjligt till en början. Detta avgör pris och kan spara dig många onödiga kronor.

Se vår storlekskalkylator nedan. 

 

Storlekskalkylator

 

Storleken spelar roll när du ska hyra förråd

 

I slutändan så är det ändå storleken som avgör… ja, alltså vad prislappen på ditt förråd landar på. Vad trodde du att vi syftade på?

Desto mer kompakt du kan packa, desto mer får du plats på mindre yta – och desto billigare bör ditt förråd bli. Dina tetris-kunskaper kan alltså äntligen komma till användning! Hurra!

1 kvadratmeter förråd = 15 flyttkartonger (10 kvm boyta)

3 kvadratmeter förråd = 50 flyttkartonger (25 kvm boyta)

6 kvadratmeter förråd = 100 flyttkartonger (50 kvm boyta)

10 kvadratmeter förråd = 165 flyttkartonger (80 kvm boyta)

18 kvadratmeter förråd = 280 flyttkartonger (150 kvm boyta)

27 kvadratmeter förråd = 395 flyttkartonger (200 kvm boyta)

55 kvadratmeter förråd = 870 flyttkartonger (400 kvm boyta)

Större alternativ finns, kontakta oss för mer information!

 

container för att skicka paket på pallar
Flyttgubbe med elefant för magasinering
leverans av skickat paket till privatperson

Bra att veta vid magasinering

RUT-avdrag när du ska hyra förråd

Om magasinering eller förrådshyra sker i samband med flytt, så kan du göra avdrag på arbetskostnaden. Däremot så är det förutsatt att dina tillhörigheter magasineras en kortare period. RUT-avdraget gäller även vid magasinering för hemstyling och fotografering av bostaden inför försäljning. Nej, du kan inte göra RUT-avdrag så fort du bara känner för att styla ditt hem…We wish! 

Du har även rätt till avdrag på transportkostnad om du vill skänka möbler eller prylar till second hand eller välgörenhet. Vilken grej va? Hon är rätt schysst hon, den där Rut..

Läs mer om RUT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

Din hemförsäkring gäller!

Nu ska vi dela med oss av en saftig hemlighet! Är du redo? *trumvrivlel* I många fall behöver du inte teckna ny försäkring när du hyr förråd!

Sanningen är att din hemförsäkring ofta inkluderar ett s.k. bortaskydd, som skyddar ägodelar som förvaras utanför hemmet. Dvs. väljer du att magasinera möbler eller prylar i ett separat förråd, så täcker ofta din hemförsäkring eventuella skador – men endast upp till ett visst belopp!

Här måste du dock ha koll på vilka villkor samt belopp som gäller för din respektive försäkring.

Ett ytterligare tips är att dokumentera alla förvarade ägodelar, om nu något skulle ske! Det underlättar vid ett eventuellt försäkringsärende.

Vad kostar det att hyra förråd eller att magasinera möbler?

 

Ett tempererat, mindre förråd kan kosta allt mellan 400 kronor till 2 000 kronor i månaden för dig att hyra. Det är m.a.o. otroligt svårt att uppskatta pris på att hyra förråd i Sverige, då det skiljer väldigt mycket.

Priset varierar beroende på vart i landet du bor, vilken storlek samt typ av förråd du är ute efter och vilka villkor samt förmåner som ingår i ditt hyreskontrakt. Vissa förråd erbjuder försäkring och lås som ingår till ett förmånligt pris. Andra erbjuder rabatt vid längre hyresperioder. Andra tar saftigt betalt för tilläggen. 

En tumregel är att förrådshyra går lite hand-i-hand med bostadspriser i landet.  Att hyra förråd i Malmö kostar normalt sett alltså något mer än att hyra ett lika stort förråd i Piteå. Lyllos er Pitebor!

Därför är det otroligt viktigt att du jämför priser från olika företag som erbjuder förråd men framförallt, att du vet vad du är ute efter när du vill hyra förråd.

Vare sig om du vill hyra förråd i Stockholm, Malmö, Göteborg eller hyra förråd någon annanstans i landet, så kan vi hjälpa dig hitta rätt förråd som passar just dina behov.

Skicka din kostnadsfria offertförfrågan här.

container för att skicka paket på pallar
utropstecken för att komma ihåg magasinering

Kom ihåg!

 • Dubbelkolla och läs igenom dina villkor i ditt hyreskontrakt innan du signerar! Bindningstid, uppsägningstid och försäkring är tre bra punkter att utgå ifrån innan du bestämmer dig.
 • Glöm inte att kostnader som hyrsläp eller lastbil kan tillkomma, om inte du själv ordnar med transport till eller från förrådet.
 • Är du student eller pensionär? Då kan du hitta företag som erbjuder särskilda rabatter när du ska hyra förråd!
 • Glöm inte att kolla om lås ingår! Om inte – glöm för guds skull inte hänglåset!
 

Våra tips till ett organiserat förråd

Vi vill passa på att tipsa om våra smartaste och mest händiga av prylar, som kan underlätta vid magasinering. När du vill hyra förråd, så är organisering a och o – särskilt om du hyr ett förråd som du vill ha åtkomst till flera gånger om året för att plocka ut eller in saker. Då vill du inte låsa upp ett förråd efter en säsong som är i totalt kaos – sanna våra ord.

Vi har genom åren lärt oss vad våra kunder uppskattat vid magasinering och vad som underlättat för dem när de hyrt förråd.

Användbar utrustning när du ska hyra förråd:

 • Flyttkartonger
 • Förvaringslådor
 • Vakuumpåsar till tyger och kläder
 • Klädhängare
 • Hylla
 • Galgar
 • Markeringspenna

Lycka till!