Offertformulär

Våra andra webbsidor

Prisexempel på flytt  3

Flyttfirma.net

Checklista AKA* packlista för din

flyttpackning

Flyttgubbe i flyttlåda redo att flyttpacka

Flyttpacka smart

Med erfarenhet från tusentals flyttar har vi skapat en checklista som ger dig tips för att flyttpacka smart och som ser till att du inte missar något när det är dags att flyttpacka.

Vår ambition på flyttfirma.net är att göra din flytt så smidig, säker och effektiv som möjligt. Slå oss gärna på fingrarna eller ge oss gärna tips om vi missat något. Trevlig läsning!

När ska jag börja packa?

Vårt främsta tips är att börja flyttpacka i god tid. När du är ute i god tid kan du packa lite i taget, det blir mindre stressigt och du kan packa mer noggrant och undviker att saker går sönder.

Samla gärna på dig papper tidigt och spara bubbelplasten från dina paketleveranser för att återvinna så mycket material som möjligt vid din packning, då är du snäll mot både miljön och plånboken.

Checklista & tips för att flyttpacka i 3 steg

Vi har skapat en checklista för att underlätta packandet inför din flytt. Checklistorna är levande dokument som vi utvecklar allteftersom vi får tips och kommer på sätt att göra den bättre. Packlistan nedan är indelad i tre checklistor anpassade för olika skeende inför din flyttpackning:

1. Veckorna innan flytten

2. Dagarna innan flytten

3. På flyttdagen

| Generella tips för flyttpackning

1. Att flyttpacka veckorna innan flytten 

Vissa delar av flytten går obehindrat och är fördelaktigt att börja planera i god tid. Här har vi en en checklista med saker du kan sätta igång med direkt för att göra dagarna innan flytt lite mindre stressiga.

1.1. | Planering

1.2. | För dig som flyttar utan flyttfirma

1.3. | För dig som tänkt anlita flytthjälp

1.4. | Se över avtal & ingå nya avtal

1.5. | Införskaffa packutrustning

1.6. | Flyttpacka förråd på vind & källare

Börja med att packa förvaringsutrymmen. Eftersom det är saker du inte använder varje dag så kan du samtidigt passa på att rensa ut det du inte längre använder.

Tips: Lägg sakerna i tre högar: Sälj, skänk & flytta med. Lägg ut annons för de saker du vill sälja och skänk den andra högen, den sista högen du har kvar kan du börja packa ner i lådor.

Färre saker genererar dessutom en billigare flytt och i bästa fall får du även en extra slant för det du inte längre har användning för. Har du inte tid eller ork att packa allt själv så erbjuder de flesta flyttfirmor packhjälp och uthyrning av flyttlådor om du inte vill köpa.

Vill du ha hjälp att köra saker du vill skänka till hjälporganisationer/second hand eller köra saker till tippen så kan du få offert även på detta, klicka på ”Till tippen/2nd hand” intill offertformuläret längre ned på sidan för offert på detta.

2. Att flyttpacka dagarna innan flytten

Snart är de dags! Nu handlar de bara om att ta hand om de sista för att göra flyttdagen så smidig som möjligt. Packa ned allt utom de du behöver det kommande dygnet.

2.1. | Flyttpacka kök & porslin

Börja med att packa ner sådant du inte behöver för att laga mat fram till flyttdagen så som porslin och köksmaskiner. Använd bubbelplast eller tidningspapper och snåla inte – du kommer tacka dig själv när packar upp allt porslin i perfekt skick.
Tänk på att inte packa för tungt, fyll gärna ut kartongerna med handdukar eller kläder som ändå ska med i flytten.

Tips: Packa tungt i botten.
Tips #2: Märk upp ”ÖMTÅLIGT” på de lådor du har porslin & glas i.

2.2. | Flyttpacka vardagsrum & sovrum

Börja med att packa ner böcker, inredning, kläder, sängkläder och mattor som du inte behöver fram till flyttdagen. Använd gärna textiler till att fylla ut i kartonger med tyngre föremål.

2.3. | Badrum

Från badrummet får du ofta med dig en massa små artiklar i form av vätskor som kan läcka. Packa gärna mindre behållare av vätskor i påsar som du kan försluta. Större förpackningar med väskor kan du lägga i en större plastpåse som du en sen placerar i en flyttlåda som skyddar vätskorna och som gör dem staplingsbara.

2.4. | Viktiga föremål i en separat väska

Viktiga och användbara föremål för flyttdagen packar du i en separat väska som du tar med dig, exempel på dessa:

2.5. | Inhandla

2.6. | Verktyg

3. Att flyttpacka på flyttdagen

Den stora dagen och flytten till din nya bostad är kommen, nu är det bara att packa ned det sista sen kör vi! 

3.1. | Matvaror

3.2. | Under dagen

Lycka till!

Skicka paket utomlands

Skicka
prylar

städoffert

Städ
Offert

flyttoffert

Flytt
Offert

Är det värt att anlita en flyttfirma?

Flytthjälp är ofta billigare än vad många tror. Många kanske glömmer att flytthjälp är RUT-berättigat och att du kan dra av 50% av kostnaden.

Fyll i vårt offertformulär här intill om du vill få offert från flera flyttfirmor i din närhet, för att jämföra pris. Kanske kommer du tycka att de är värt de, eller så får du reda på hur många kronor du spara på att utföra flytten själv 😀

Offertförfrågan kostar inget och du får svart inom 24 timmar!

Packhjälp

Många flyttfirmor erbjuer även tilläggstjänster för exempelvis uthyrning av flyttlådor eller hjälp med packning. Flyttfirmor har professionella packlösningar som gör packningen smidig och som skyddar dina prylar väl under under flytten.

Flyttgubbe med flyttoffertformulär och flyttbil

Saknar checklistorna något?

Kom du på något som vi borde få med? Din feedback är guld värd! Hjälp oss gärna genom att höra av dig om du har tillägg du tycker vi borde få med till checklistorna, så att den blir till bättre hjälp för dig nästa gång du ska flytta och samtidigt hjälper andra som ska flytta!

Tipsa en vän

Har du en vän som ska flytta och kan ha hjälp av dessa checklistor, dela genom att klicka på knapparna nedan. 

kvinna med frågetecken för vanliga frågor gällande flyttpackning
Vad kostar det att anlita flytthjälp med packning?

Flyttpackning är ett vanligt tillval när du anlitar en flyttfirma. Priset beror på mängden bohag

som ska packas och om du har specialmöbler som kräver lite dyrare packmaterial. Önskar du packning av hela ditt bohag brukar flyttfirmorna i regel göra detta dagen innan så att allt är klart till  flyttdagen. Behöver du bara hjälp med packning av t.ex. kök och vitrin görs detta oftast samma dag som flytten.

Måste man vara hemma under flytten?

Nej, men det kan vara bra för att ge tydlig information till flyttfirman kring alla detaljer om ditt boende, kanske är det larmat, något skall lämnas kvar eller slängas? Har du inte möjlighet att medverka under flytten är det ett bra tips att märka upp all information med post-it lappar.

Hur länge gäller städgarantin på flyttstäd?

Det varierar mellan olika flyttfirmor, vissa har upp till 2 veckor medan andra några dagar. Ett tips är att anpassa städningen så nära som möjligt till den nya bostadsägarens tillträde så att det inte hinner bli dammigt.